Onze expertise

Groven+Portal Logo

25e verjaardag
Welkom bij Groven+

Wij realiseren voor u de meest geavanceerde gevelprojecten.

Een volledige expertise

Wij zorgen voor alles: concept, budgettering, studie, productie, montage en onderhoud.

/

GEVELBOUW

Ontwerp en realisatie

Uitgebreid studiebureau

 • ontwerp en ontwikkeling
 • alle berekeningen : stabiliteit, thermiek en akoestiek
 • projectopvolging
 • uitvoeringstechnologie
 • haalbaarheidsstudies
 • allerlei testen : thermiek, akoestiek, blower door, …

Hedendaags productieapparaat

 • een performant machinepark van 7.200 m²
 • Aluminium ramen, deuren, gordijngevels en koepels
 • Aluminium gevelbekledingen, plooiwerk en gevel cassettes
 • Fabricatie van Five-S kaders in inox en structurele verlijming

Ervaren plaatsingsploegen en werfopvolging

 • Eigen plaatsingsploegen
 • Eigen werf- en projectleiders
 • Toegewijde onderaannemers

Wat een raam is, behoeft niet veel uitleg: een frame met daarin beglazing of vulpanelen, al dan niet met opengaande onderdelen. Het raamkader wordt geplaatst en bevestigd in de opening van de ruwbouw.

Voor Groven+ begint het verhaal daar waar het voor vele anderen eindigt. Onze kracht schuilt in het zoeken en vinden van oplossingen om ramen aan te passen aan de speciale wensen van architecten en klanten. Vaak gaat dit zelfs tot het creëren van nieuwe profielen die voor 100% aansluiten bij de esthetiek die de architect bij zijn ontwerp voor ogen had. Het spreekt voor zich dat voor deze oplossingen knowhow en een grondige kennis van de materie en het materiaal noodzakelijk zijn. Dankzij de ervaring van zijn medewerkers is Groven+ in staat om projectmanagers en architecten bij te staan in hun zoektocht naar zowel economische als esthetische oplossingen.

Vakmensen gebruiken de term 'gordijngevel' voor een groot, meestal zelfdragend gevelelement dat een opening in een gebouw afsluit. Met deze techniek realiseren we gemakkelijk grote beglaasde oppervlaktes, die tot vele honderden m² kunnen beslaan.

Omdat de ruwbouw zich dikwijls beperkt tot een betonbalk ter hoogte van de vloer, moet de gordijngevel instaan voor alle bouwfysische eigenschappen van de buitenschil. Dit heeft niet alleen betrekking op het wind- en waterdicht maken van de gevel maar ook op de isolatie tegen warmte en geluid, de stabiliteit van het geheel tussen alle dragende elementen, de weerstand tegen brandoverslag tussen de verdiepingen, de borstwering, enz... Een ervaren bouwer zoals Groven+ houdt bij het ontwerp van de constructie rekening met al deze factoren.

Afhankelijk van het type constructie of de esthetiek ervan maken we een onderscheid tussen de volgende gevels:

 • Klassieke gordijngevel met dragende verticale en horizontale kokerprofielen. Deze wordt meestal ter plaatse geassembleerd en nadien langs de buitenzijde beglaasd en afgewerkt met klem- en deklijsten.
 • Kadergevel met geprefabriceerde, verdiepingshoge en modulebrede frames die samen met het glas als een afgewerkt geheel op de werf wordt geleverd en gemonteerd.
 • Structurele gevel, waarbij de beglazing zonder gebruik van mechanische houders aan de profielen wordt verlijmd. De buitenschil kan in dit geval nagenoeg volledig vlak en zonder profielen uitgevoerd worden.
 • Semi-structurele gevel die een mix is van de twee voorgaande technieken.

Groven+ / Portal beperkt zich niet tot de constructietypes en basisversies die door profielleveranciers op de markt worden gebracht. Net als bij ramen, proberen wij maximaal in te spelen op de wensen en vragen van de klant. Voor ons is elk project een uitdaging om een unieke en economische gevel te creëren.

Groven+ / Portal is ook perfect in staat om complexe gevels, zoals structurele gevels, in eigen beheer te produceren en te installeren. Van de ontwerpfase tot de installatie en afwerking van het element ter plaatse, wordt alles door onze medewerkers uitgevoerd. In de loop der jaren hebben wij vele gebouwen met gelijmde beglazing gebouwd, zowel in België als in het buitenland. Onze onderneming beschikt over de nodige toelatingen en vergunningen om dit soort werken uit te voeren.

Een mens heeft behoefte aan daglicht. Daarom treffen we in gebouwen vaak glazen koepels aan, die het licht tot diep in de patio laten doordringen.De koepels beschermen tegen weersomstandigheden en biedt belangrijke voordelen inzake onderhoud en energieverbruik.

De ervaring van Groven+ op het gebied van koepels, van ontwerp tot uitvoering, maken van elke koepel een succes.

Vaak is een deel van een gevel of plafond bekleed met geplooide platen. Aluminium is dankzij zijn eigenschappen perfect geschikt voor de productie van cassettes.

Groven+ beschikt hiervoor over alle nodige kennis. Ons atelier is uitgerust met numeriek gestuurde plaatbewerkingsmachines, die de meest complexe vormen kunnen produceren en lengtes tot 4 meter knippen, ponsen en plooien. Diezelfde uitrusting is bovendien perfect inzetbaar voor de productie van afwerkingsplaten, die we nodig hebben voor het afwerken van ramen en gordijngevels.